Vervoer De Smet

Vervoer De Smet is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Het bedrijf is opgestart door Marie-José Wauters en Alfred De Smet na WO II. Zij kochten een vrachtwagen voor de handel in kolen en meststoffen die later ook werd gebruikt voor gewone transportopdrachten. Het wagenpark groeide gestaag tot in 1986 de firma werd omgevormd tot een CV. Met Rudy De Smet trad toen de tweede generatie toe tot de firma. Rudy heeft samen met zijn vrouw Hilde tot op heden nog steeds de dagelijkse leiding van de firma. Sinds 2013 is ook de derde generatie in de firma actief met Pieter en Bram De Smet.

Van handel in kolen en meststoffen is de activiteit veranderd naar nationaal en internationaal transport, later aangevuld met uitzonderlijk vervoer en hijswerken. Doorheen de jaren is werk gemaakt van het verbeteren van ons aanbod van diensten en voertuigen. Binnen dit kader passen de strategische overnames van Marcel Van Beneden bvba in 2000 en VG trans in 2019. Deze firma's waren gespecialiseerd in respectievelijk uitzonderlijk vervoer en containertransport. 

Anno 2020 beschikken wij over een wagenpark met 80 opleggers en 28 trekkers en vrachtwagens. Dit wagenpark is ook zeer divers: huifwagens, kraanwagens, diepladers, containerchassis, meeneemheftruck en platte opleggers. Alles is mogelijk, wij kunnen voor elke klant een transportoplossing op maat bieden. 

Om deze vloot draaiende te houden worden er 30 mensen tewerkgesteld. Door de rijke ervaring van zowel chauffeurs, bedienden als techniekers biedt Vervoer De Smet de beste logistieke oplossingen voor uw firma.
Om onze logistieke diensten nog te versterken namen wij in 2018 een nieuw bedrijfspand in gebruik in de industriezone van Willebroek. Met 4000 m² stockageruimte, portaalkranen en loskades is dit pand ideaal voor de behandeling van stukgoed en palletgoederen.

Onze troeven

Als relatief klein transportbedrijf beschikken wij over een zeer grote flexibiliteit, iets wat u bij grotere bedrijven niet zult terugvinden. Door onze centrale planning en onze rechtstreekse contacten kunnen wij snel inspelen op nieuwe opdrachten en zo steeds het juiste materieel op de juiste plaats krijgen. 

Ook onze jarenlange ervaring is een belangrijke troef. Ongeveer 60% van onze chauffeurs is reeds langer dan 15 jaar in dienst. Twee van onze chauffeurs zitten ondertussen zelfs al aan 30 dienstjaren. Onze uitstekende ligging centraal tussen Antwerpen en Brussel is een andere troef. Vanuit onze locaties in Puurs en Willebroek kunnen wij heel België bedienen binnen een kort tijdsbestek. Dit bespaart u als klant tijd en geld!