Hijswerk

Met Vervoer De Smet hebben wij ook een breed gamma aan rolkranen en zware autolaadkranen voor u ter beschikking. 

Onze rolkranen zijn zeer geschikt voor het lossen van bouwmaterialen naast de vrachtwagen. Deze combinaties combineren een hoog laadvermogen met snelle laad- en losoperaties. Hun reikwijdte ligt tussen 6m en 8m, ruim voldoende om de meeste materialen te lossen. 

Onze autolaadkranen zijn de zware jongens binnen ons bedrijf. Zij gaan van 19.5 t/m tot 72 t/m. De autolaadkranen zijn vast gemonteerd op de vrachtwagen. Hun reikwijdte is veel groter, van 10 m tot maximaal 25 m en hun hijsvermogen is groter.

In ons bedrijf hebben wij 4 kraanwagens die aangepast zijn voor het plaatsen van welfsels en predals. Zij hebben een reikwijdte van 23m tot 25 m en heffen op deze afstand nog een 800 kilo op. Door gebruik te maken van de lier op de kraan werken deze zeer snel en kunnen ook de hogere gebouwen bediend worden. Het hijsen van gipsplaten met een gipskantelhaak behoort ook tot de mogelijkheden. Met deze speciale pallethaak kantelen wij de gipsplaten op de pallet om waardoor deze verticaal door een raam gestoken kunnen worden. Op deze manier kunnen de platen onmiddelijk binnen in gebouwen gestockeerd worden. Dit bespaart een aannemer veel tijd en moeite! 

Voor de zwaardere hijsklussen beschikken wij over een 72 t/m laadkraan. Deze krachtpatser heeft een reikwijdte van 18 m en hijst op deze afstand 2.2 ton. Door de unieke lage opbouw van de kraan op de vrachtwagen en de korte wielbasis is deze kraan ideaal voor het werken op krappe locaties. 

Onze kraanwagens zijn ook aangepast voor het hijsen van containers. De laatste jaren is dit uitgegroeid tot een echte specialiteit van het bedrijf. Zo zijn we elke zomer terug te vinden op de grote muziekfestivals en events voor het plaatsen van standen en bars met containers.